(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
VPN ulanishlardan foydalanishda xavfsizlikni taʻminlashning asosiy texnologiyalariga eʻtibor qaratiladi. Asosiy VPN protokollari Nuqta-nuqta tunnellashtirish protokoli (PPTP), Himoyalangan soket tunnellashtirish protokoli (SSTP), Ikkinchi darajali tunnel protokoli (L2TP), OpenVPN, Internet Key Exchange 2-versiyasi (IKEv2) va IPSec koʻrib chiqiladi va tahlil qilinadi. VPN xavfsizlik funksiyalariga hám eʻtibor qaratiladi.