(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
So‘nggi yillarda Markaziy Osiyo davlatlari — Qozog‘iston, O‘zbekiston, Qirg‘iziston, Tojikiston va Turkmaniston — global iqlim muammolariga javoban yashil iqtisodiyot konsepsiyasini milliy siyosatga faol integratsiyalamoqda. Ushbu maqolada 2019–2024 yillar davomida mintaqada yashil iqtisodiyotga o‘tishda to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarning (FDI) roli va dinamikasi chuqur tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor qayta tiklanadigan energiya manbalari, barqaror infratuzilma loyihalari va davlatlar kesimidagi investitsiya oqimlariga qaratilgan. Maqola ko‘p tomonlama institutlar va xalqaro ko‘rsatkichlar — Ekologik samaradorlik indeksi (EPI), Yashil o‘sish indeksi (GGI) hamda Barqaror rivojlanish maqsadlari (BRM) — asosida tahliliy va vizual qiyosiy yondashuvni qo‘llaydi