Zamonaviy ta'lim, pedagogika va steam: integrativ yondashuvlarning ilmiy-asosiy tahlili (MMIT Proceedings, 2025)
Ushbu maqolada Bugungi globallashuv va raqamli transformatsiya davrida ta'lim tizimi oldida turgan asosiy vazifa – zamonaviy talab va ehtiyojlarga javob bera oladigan shaxsni tarbiyalashdir. Shu munosabat bilan an'anaviy pedagogik yondashuvlar o‘zgarib, ularning o‘rnini interaktiv, innovatsion va tizimli metodikalar egallamoqda. Zamonaviy  ta'lim tizimida innovatsion yondashuvlar, xususan, STEAM modeli asosidagi integrativ o‘qitish metodlari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Pedagogikada shakllanayotgan yangi paradigma – shaxsga yo‘naltirilgan, faol va amaliy yondashuvlarning mohiyati ochib beriladi. STEAM ta’limining nazariy asoslari, uning fanlararo integratsiyadagi o‘rni va o‘quvchilarda kreativ fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli yoritilgan.