“Smart home” aqlli uy markaziy boshqaruv tizimida sun’iy ong va liveness detection texnologiyalari integratsiyasi (MMIT Proceedings, 2025)
Maqolada Aqlli uy (Smart Home) markaziy boshqaruv tizimlarida sun’iy ong (AI) va Liveness Detection texnologiyalarining integratsiyasi tahlil qilindi. Smart home tizimlari rivojlanib borar ekan, ularning xavfsizlik, moslashuvchanlik va foydalanuvchini aniqlashga bo‘lgan ehtiyoji ortmoqda. Liveness Detection texnologiyasi foydalanuvchining haqiqatan mavjudligini aniqlash orqali tizim xavfsizligini oshiradi, sun’iy ong esa tizimning intellektual boshqaruvini ta’minlaydi. Ushbu maqolada ushbu ikki texnologiyaning smart home markaziy boshqaruv tizimiga qo‘shilish jarayoni, ularning ishlash tamoyillari hamda integratsiyaning samaradorligi har tomonlama tahlil etilgan