(untitled) (MMIT Proceedings, 2024)
O’qitishning an’anaviy metodologiyasi eskirgan bo’lib, o’qituvchilar va talabalarning malakasini oshirishning eng yaxshi usullarini aniqlash kerak. Bardoshli va mehnatga layoqatli ko’nikmalarni rivojlantirish maqsadida pedagogikani faktlarga asoslangan an’anaviy ma’ruzadan interfaol o’qitishga o’zgartirish zarurati mavjud. Ushbu muammoni hal qilish uchun o’qitish va o’qitishda innovatsiyalar muhim ahamiyatga ega. Maqolada aytib o’tilganidek, turli xil usullar va strategiyalarni qabul qilish istalgan natijaga erishishga yordam beradi. Ushbu maqolada mamlakatimiz oliy o’quv yurtlarida joriy etilayotgan o’qitishning innovatsion usullari tasvirlangan.