(untitled) (MMIT Proceedings, 2024)
Mazkur maqolada muallif 20 asr hind falsafasining taniqli namoyondasi Shri Aurobindo Gxoshning pedagogik qarashlarini tahlib, uning zamonaviy ta’lim tizimi uchun ahamiyatini o‘rganib chiqqan. Muallifning fikricha, Aurobindo Gxoshning integral pedagogika kontseptsiyasi bugungi kunda yoshlarda ma’naviy qadriyatlarni shakllantirishda o‘ziga xos o‘rinni egallaydi.