(untitled) (MMIT Proceedings, 2024)
Mazkur tezisda muallif madaniyatlararo muloqot va ta’lim o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikga e’tibor qaratib, madaniyatlararo ta’lim nazariyasining turli jihatlarini ochib bergan. Shu bilan birga madaniyatlararo ta’lim nazariyasi oldida turgan chaqiriqlar va tahdidlarni ham tahlil qilib, ta’lim tizimi rivojiga oid turli istiqbollarni ko‘rib chiqadi. Muallifning fikricha, kelajakda madaniyatlararo ta’lim nazariyasi turli o‘zgarishlarga duch keladi va bunda aynan inklyuzivlik tendentsiyasi kuchayib boradi.