(untitled) (MMIT Proceedings, 2024)
Мақолада ISO 21001:2018 стандартининг мамлакатимиздаги олий таълим муассасалари бошқарув тизимларини такомиллаштириш ва таълим сифатини ошириш борасидаги имкониятлари ўрганилган. Бунда ISO 21001:2018 стандартининг мазмуни, ундаги асосий талаблар ҳамда ушбу стандартнинг амалий аҳамиятига оид хориж тажрибаси таҳлил этилган. Шунингдек, мазкур ҳужжатда белгиланган стандартларнинг мамлакатимизда фаолият юритаётган олий таълим муассасалари бошқарув тизимига татбиқ этишнинг эҳтимолий оқибатлари ҳақида мулоҳаза юритилиб, бу борада таклиф ва тавсиялар келтирилган.