(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
Ushbu maqolada globallashuv sharoitida yoshlarni tarbiyalashda gʻoyaviy immunitetni shakllantirishda pedagogik va psixologik tadqiqotlar zarurati hamda ushbu yoʻnalishda olib borilayotgan tadqiqotlarning yoʻnalishiga doir tahlillar bayon etiladi. Maqola bugungi globalallashuv davrida yoshlarni ongini yot gʻoyalardan asrash, turli ekstremistik guruhlarning yoshlar ongini manipulyasiya qilishda turli axborot xurujlarining asl maqsadlarini fosh etish va ularga sogʻlom diniy qarashlarni singdirshiga qaratilgan dasturlarni ta’lim tizimiga joriy etish zarurati keltirib oʻtilgan.