(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
Ushbu maqolada marshrutlash algoritmlarini tasniflash, moslashuvchan va moslashuvchan bolmagan marshrutlash algoritmlar qoʻllanilishiga eʻtibor qaratiladi va beshta asosiy tarmoq xavfsizligin taʻminlovchi marshrutlash protokollari tahlil qilinadi. Oddiy va kichik tarmoqlar uchun mos, aniq va xavfsiz yoʻnalish tanlash, butun internet darajasida ishlash, tez ishlash va kuchli natija berish, tarmoqning barqaror va samarali ishlashini taʻminlash xususiyatlarga ega boʻlgan tarmoq protokollari koʻrib chiqiladi.