(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
Maqolada universitet tomonidan olib borilayotgan fundamental va amaliy tadqiqot ishlarining samaradorligini belgilovchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Fan va texnologiyalar jadal rivojlanayotgan hozirgi davrda ta’lim sifati nafaqat alohida mutaxassislarning, balki butun mamlakatlarning raqobatbardoshligini ta’minlaydigan muhim omil sifatida qaraladi. Fan va ta’lim jarayoni o‘rtasidagi uzviy aloqadorlik yuqori malakali mutaxassislarni tayyorlash, o‘quv dasturlarini zamonaviylashtirish hamda innovatsion yondashuvlarni joriy etishda hal qiluvchi ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, ilmiy tadqiqotlarni ta’lim amaliyotiga samarali tatbiq etish talabalarning bilim va ko‘nikmalari darajasini izchil oshirishga xizmat qiladi hamda ularning ilmiy-tadqiqot uslubiyati bo‘yicha chuqur tushunchaga ega bo‘lishini ta’minlaydi. Maqolada fundamental va amaliy tadqiqotlarning ta’lim natijalari bilan o‘zaro bog‘liqligi, shuningdek, ularning boshqaruv qarorlarini qabul qilish uchun ilmiy asosni shakllantirishdagi o‘rni va ta’siri keng ko‘lamda tahlil etiladi.