(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy kitob do‘konlarining onlayn tijoratdagi o‘rni, elektron savdo platformalarining rivojlanishi hamda kitob savdosi sohasida kechayotgan raqamli transformatsiya jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda kitob do‘konlari faoliyatini tizimlashtirish, onlayn platformalarni samarali tashkil etish, foydalanuvchilarga qulay sharoit yaratish, sun’iy intellekt asosida personalizatsiyani joriy etish, logistika, kataloglashtirish va ma’lumotlar tahlili imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, “long tail” modeli asosida kam mashhur, ammo mazmunan dolzarb kitoblarga bo‘lgan talabni qondirish strategiyalari tahlil qilingan. Statistik ma’lumotlarga asoslanib, onlayn kitob bozorining joriy holati va kelajakdagi rivojlanish tendensiyalari tahliliy tarzda ko‘rib chiqiladi.