(untitled) (MMIT Proceedings, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim muassasalarini boshqarishda o‘qituvchilarning pedagogik mahorati, ahamiyati, hozirgi kunda o‘qituvchi shaxsiga davlat siyosatining e’tibori, boshqaruv samaradorligini oshirishda ustozlarning kasbiy mahorati, xorijiy tajribani o‘rganish va tahlil qilish, pedagogik mahoratning boshqaruvdagi ta’siri, pedagogik mahoratni oshirish usullari va ahamiyati chuqur tahlil qilib o‘rganilgan. Ustozning boshqaruv madaniyati, imidji va uslubi. Ta’lim jarayonida munosabatlarning shakllanishiga, ta’lim va tarbiya muhitini yaratishda, tashkiliy jarayonlarining boshqarilishiga ta’sir etuvchi omillar. Ustozning ta’lim tizimi va ta’lim muassasasini boshqarishdagi faoliyatining o‘ziga xos xususiyatlari, rahbarlik qobiliyati, uni tashkil etishi nazariy jihatdan yoritib berilgan