Zamonaviy innovatsion o'qitish va ta'lim jarayonlarini samarali tashkil etish metodlari (MMIT Proceedings, 2024)
Zamonaviy ta’lim tizimida har bir o‘qituvchi duch keladigan eng katta qiyinchilik – bu dars jarayonida o‘quvchilarning e'tiborini jalb qilish va bergan bilimlarini ular sinfdan chiqqandan keyin ham uzoq vaqt davom xotiralarida saqlanib qoladigan tarzda yetkazishdir. Buning uchun sinfdagi tajribani qayta belgilash va o‘qitish usullarini samaraliroq qiladigan innovatsion g‘oyalarni amalga oshirish kerak. Maqolada o‘qituvchilarga o‘z o‘qitish usullarini qayta kashf qilish va darslarini qiziqarli tarzda olib borishlariga yordam beradigan ba’zi innovatsion g‘oyalarni o‘rganib chiqiladi. Ta’lim muassasalarida innovatsion usullardan foydalanish nafaqat ta’limni yaxshilash, balki odamlarning imkoniyatlarini kengaytirish, boshqaruvni kuchaytirish va mamlakat uchun inson taraqqiyoti maqsadiga erishish uchun sa’y-harakatlarni kuchaytirish imkoniyatiga ega. Ushbu maqolaning maqsadi talabalarga osonlikcha bilim berish mumkin bo‘lgan foydali innovatsion o‘qitish usullarini taklif qilishdir.