Filologik ta'lim yo'nalishi talabalari uchun mustaqil ta’lim topshiriqlari tuzishda didaktik yondashuvdan foydalanishning pedagogik usullari (MMIT Proceedings, 2024)
Filologik ta’lim yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalarning mustaqil ta’lim mashg‘ulotlarini tashkil etish pedagogdan aholida ko‘nikma va malaka talab etiladi. Mustaqil ta’limni faqatgina kutubxona izlanish emas, balki pedagog tomonidan ishlab chiqilgan maqsadli topshiriqlar majmui qamrab olgan bo‘lishi lozim. Ushbu maqolada filologik ta’lim yo‘nalishi talabalari uchun mustaqil o‘quv topshiriqlarini ishlab chiqish va amalga oshirishda didaktik yondashuvlarning integratsiyalashuvi borasida tavsiyaviy izlanishlar bayon etilgan. Filologik ta’limning hozirgi tendensiyalarini o‘rganish, didaktik nazariyalarni ko‘rib chiqish va amaliy misollarni taqdim etish orqali ushbu tadqiqot didaktik strategiyalar filologik ta’lim yo‘nalishi talabalari tanqidiy fikrlash, tahliliy ko‘nikmalar va avtonomiyani qanday oshirishi haqida har tomonlama tushuncha berishga qaratilgan.