O‘zbekiston Respublikasi davlat boshqaruv faoliyatida raqamli texnologiyalarni rivojlantirishning huquqiy va amaliy asoslari (MMIT Proceedings, 2025)
Zamonaviy xalqaro munosabatlarda tezkor axborot almashish zaruratining ortib borishi davlatlarni o‘z tashqi siyosiy faoliyatini amalga oshirishda kengaytirilgan axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) imkoniyatlaridan faol foydalanishga undamoqda. Ushbu jarayonlar mamlakat boshqaruvida qaror qabul qilish mexanizmlarini o‘zaro integratsiyalash, ilg‘or tahlil metodlarini joriy etish va qisqa vaqt ichida tashqi siyosat kun tartibidagi masalalarni samarali hal etishga xizmat qiladi. Natijada, davlatlar xalqaro maydonda o‘z mavqeini mustahkamlash, geosiyosiy o‘zgarishlarga moslashuvchanlikni oshirish hamda tezkor javob berish qobiliyatini rivojlantirish imkoniyatiga ega bo‘ladi. Shu nuqtai nazardan, ushbu maqolada davlat boshqaruvi sohasida raqamli vositalarning qo‘llanilish jarayonlari tahlil qilinadi.