Meva brendi pozitsiyasini shakllantirish yo‘nalishlari (MMIT Proceedings, 2025)
Ushbu maqolada meva yetishtiruvchi xo‘jaliklar samaradorligini oshirish, eksport salohiyatini kuchaytirish, ichki bozorni sifatli mahsulotlar bilan ta’minlash hamda raqobatda ustunlikka erishishda meva brendi yaratishning ahamiyati va o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu jarayonda yuzaga kelayotgan muammolar, meva brendining bozordagi pozitsiyasini shakllantirish yo‘nalishlari va ularning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri ilmiy-nazariy hamda statistik ma’lumotlar asosida yoritib beriladi.