Psixodiagnostika metodikalarini psixometrika mezonlari va uning mazmun mohiyatini o‘rganish (MMIT Proceedings, 2025)
Maqolada psixodiagnostika metodikalarining psixometriya mezonlari uning mohiyati fanda qo‘llanilishi, psixologiyada hodisalarni o'lchash - bu obyekt yoki obyektlar to'plamining ma'lum bir xususiyatga ega bo'lish darajasini aniqlashdan iborat jarayon bo‘lishi, agar o'lchov insonga xos xususiyat yoki xususiyatga tegishli bo'lsa, unda bu xususiyat unga turli darajada xos bo'lishi tabiiydir ekanligi borasida atroflicha fikrlar keltirilgan. Bundan tashqari o'lchov - bu shaxs yoki shaxslar guruhining xususiyatlarini uning xususiyatlaridan biriga nisbatan kontinuumga (miqyosga) joylashtirish usuli bo‘lishi, o'lchov asosan miqdoriy jarayon bo'lib, hodisalarga, obyektlarga raqamli qiymatlarni berishdan iboratligi hodisalarga raqamli qiymatlarni belgilash qoidalari o'lchovning foydaliligini aniqlashi bayon etilgan